İNOVASYON VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİ OKUL MÜFREDATINA ENTEGRE ETME

PROJEMİZ KAPSAMINDA ALMANYA'DA 16-26/06/2022 TARİHİNDE 1.WEB2 ARAÇLARININ TANITIMI VE DERSLERE ENTEGRASYONU EĞİTİMİNE 9 KATILIMCIMIZ KATILMIŞLARDIR.

18.01.2023 319

AB okullarında BT ve Web2 uygulamalarının ders içeriklerine nasıl entegre edildiğini eğitim ziyaretleri ile yerinde gözlemlemiş -FATİH Projesi kapsamında okullarımıza sağlanan BT araçlarından verimli yararlanmış;BT tabanlı yenilikçi ulusal ve uluslar arası eğitim müfredatları geliştirilmesine katkı sağlamışlardır -Internet ve web2 araçlarını sınıf içi etkinliklerinde kullanabilmişler,meslektaşlarına rehberlik Yapabilmektedirler. -Teknoloji okuryazarı,aktif,girişimci,yenilikçi,çok yönlü,2020 AB Gelişim Stratejilerinde yer alan 'Hayat Boyu Öğrenme' ilkesini benimsemiş eğitimciler olarak mesleki ve kişisel anlamda gelişirken öğrencilerine bu konuda rol model olacak yeterliliğe ulaşmışlardır -Web2 araçlarını eğitimsel boyuttaki bir çok faydasını -verimlilik,motivasyon,öğrenme ve öğrenmeyi öğrenme-kavramışlar,meslektaşlarına aktarmışlar -Katılımcılarımız derslerinde Web2 uygulamalarını ve inovatif eğitim yaklaşımlarını aktive ederek öğrencilerimizin temel ve çapraz becerilerini geliştirilmesine katkı sağlamışlar -Projemiz ile okulumuzda kurulan Aile Katılım,Dijital ölçme değerlendirme,Mesleki oryantasyon ve Eğitimde inovatif yaklaşımlar merkezleri ve komisyonları aktif çalışmaya başlamış -Özel yetenekli ve dezavantajlı grup öğrencilerimizi desteklemeye yönelik BT tabanlı alternatif eğitim programları tanımış ve uygulama tecrübesi edinmiş -Yabancı dillere farkındalık edinmiş ve Aktif Vatandaşlık geliştirmiş -ERASMUS+ ve uluslararası projeler geliştirecek motivasyona ulaşmışlardır. PYE.ekibi projemizin yazım,hazırlık,yürütme,yaygınlaştırma etkinlikleri ve proje nihai raporunun hazırlanmasından1.derecede sorumlu olmuştur.Katılımcılarımızın ihtiyaçları arasında Web2 araçlarının derslere entegrasyoununu ve yenilikçi eğitim öğretim metodolojilerini AB boyutunda tanımak ve derslerini daha dinamik,renkli işlemek,değerlendirme ölçütlerini çeşitlendirmek,güncel ve işlevsel içerikler kullanmak,BT ve WEB2 tabanlı yenilikçi uygulamalar geliştirmek vb.sayılabilir. PYY.kurum ve katılımcılarımız bazında ihtiyaçlarımız doğrultusunda ulus ötesi hareketliliklere katılacak öğretmenlerimizi belirlemek için bir "Seçim Komisyonu" kurmuştur. Seçim Komisyonunda okul müdürümüz Naim DARA, Proje yürütücüsü Samet ZEREK, İngilizce öğretmeni Servet BABAT görev aldı.Komisyon en uygun katılımcıları belirlemek için puantajlı kriterler oluşturdu.

bağlantı

Adres:
BEŞBULAK KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ KÜME EVLERİ DEĞERLİ KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU BLOK NO 1/4 İÇ KAPI NO 1 YÜKSEKOVA / HAKKARİ