YEŞİLAY HAFTASI (1 - 7 MART)

YEŞİLAY HAFTASI (1 - 7 MART)

Değerli Köyü Borsa İstanbul Ortaaokulu Yeşilay haftasını tüm okulun katılımıyla yapılan etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

07.03.2024 58

Okulumuz Değerli Köyü Borsa İstanbul Ortaokulu Yeşilay haftasını tüm klüplerin katılımıyla yağılan etkinlik ve materyallerle kutladı. Yapılan afiş, sunu, broşürler sayesinde öğrenciler, öğretmenler ve aileler bilgilendirildi. 

YEŞİLAY HAFTASININ ÖNEMİ

Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulmuştur ve bu nedenle "Yeşilay Haftası" Mart ayının ilk haftasında kutlanmaktadır. Yeşilay haftasında amaç, özellikle genç nesiller olmak üzere halkımızın alkol, sigara ve madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır. Yeşilay Cemiyeti, bu çerçevede bağımlılıklarla mücadele etmeyi amaç edinerek, toplum bilincini yükseltirken; insan onur ve saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda desteğe muhtaç insanlara yardım eder.

 

BAĞIMLILIĞIN ZARARLARI

Madde kullanılmadığında yoksunluk çekmek.

Madde kullanımı yüzünden sosyal ilişkilerde bozulmalar yaşamak

Madde temin edebilmek için çaba sarf etmek, bütçe harcamak

Bulantı, karın ağrısı, kabızlık, ishal, bağırsak spazmı/kanaması yaşamak.

Zehirlenme ve ölüm riskiyle karşı karşıya kalma

 

BAĞIMLILIKTAN KORUNMA YOLLARI

Şefkat Göstermek

Bağımlılara şefkatle yaklaşılmalıdır. Sert tavır ve davranışlar madde kullananlar üzerinde daha fazla olumsuz etki yapabilir.

 

Tıbbi Yardım

Bağımlılıktan kurtulmak için bireyin çabası yeterli olmayabilir. Bunun için uzmanlar eşliğinde tıbbi yardım alınmalıdır.

 

İrade Sağlamlığı

Alışkanlıkların Önüne geçilebilmesi için terapi, moral destek ve tıbbi yardım ile birlikte sağlam bir iradeye de ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sebeple yanlışların üzerine cesaretle gidilmeli, çocuklara/gençlere bu konuda her türlü destekleyici yol gösterilmeli ve önlerine yeni hedefler konulmalıdır.

 

Bağımlılığın Tespiti

Bağımlılık ne kadar erken tespit edilmesi çok önemlidir. Uzmanlar, uyuşturucuların her zaman damar yoluyla kullanılmadığını belirtmektedirler. Damar yoluyla kullanım, ancak 2 yıl sonra başlamaktadır. Böyle bir durumda artık çok geç kalınmış olmaktadır.

07-03-202407-03-2024

 

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
BEŞBULAK KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ KÜME EVLERİ DEĞERLİ KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU BLOK NO 1/4 İÇ KAPI NO 1 YÜKSEKOVA / HAKKARİ


Telefon
(543) 787 4990


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın